Voor veel Switch eigenaren een bekend probleem: je wil een spel downloaden van de eShop maar er is onvoldoende opslagruimte. Doordat de Nintendo Switch slechts 32GB ingebouwde geheugen heeft en een gemiddeld spel al snel 10GB is extra geheugen voor je console bijna noodzakelijk. Gelukkig is het uitbreiden van je geheugen makkelijk en niet al te kostbaar met een microSD kaart.
Wat voor microSD kaart kies ik?
De Switch ondersteund verschillende geheugenkaart en de verschillende subtypes en afkortingen kunnen wat intimideren overkomen. De schrijf- en leessnelheid zijn het belangrijkste verschil tussen de diverse soorten maar voor de Switch zijn deze verschillen verwaarloosbaar.
- microSD – tot max. 2 GB.
- microSDHC – 4 GB – 32 GB. HC = High Capacity
- microSDXC – 64 GB en meer. XD = eXtended Capacity
De microSDXC kaarten zijn over het algemeen de beste koop zodat je minimaal 64GB extra schijfruimte krijgt maar als je nog een oudere microSDHC kaart heb liggen kan je deze ook probleemloos gebruiken.
Wat is de beste microSD kaart voor de Switch?
Online kom je misschien wel de rode “officiële Nintendo Switch microSD” kaart tegen met een Switch en Toad logo. Trap niet in deze marketing, een kaart van Samsung, SanDisk of Kingston werkt net zo goed en zijn een stuk voordeliger. Mijn Switch heb ik uitgebreid met een 128 GB kaart van Samsung, die is bijna de helft goedkoper dan Nintendo gelicenseerde versie. Je kan zelfs kiezen voor een 256GB, 512GB of 1TB versie als je je echt nooit zorgen wilt maken over schijfruimte.
Hoe plaats je een microSD kaart?
- Zet de Nintedo Switch uit
- Open de kickstand aan de achterkant van de Switch, dit is een rechthoekig stuk plastic aan de linkerkant
- Onder de kickstand zit de SD-kaartlezer. Als er al een kaart in zit, duw je deze voorzichtig aan zodat de kaart eruit springt zodat je deze kan verwijderen.
- Lijn de nieuwe kaart correct uit: het blootgestelde metalen materiaal moet naar beneden gericht zijn.
- Wanneer je zeker weet dat de kaart juist gepositioneerd is kan je deze voorzichtig aanduwen totdat je een klik voel