Beste torrentsites: waar download je anno 2024?

Het vinden van torrents kan lastig zijn. Vanwege de aard van downloaden en de legaliteit hieromheen kunnen domeinnamen van de een op de andere verschijnen en verdwijnen. Veel van de sites zijn gericht op het delen van films, tv-series en games zonder hiervoor te betalen. Op deze manier het auteursrecht omzeilen is niet toegestaan in Nederland. Wees daarom bewust waar je je aan begeeft en hoe je daarbij veilig blijft. Ik heb de grootste en populairste torrentsites voor je verzameld.

ThePirateBay

TPB homepagina

Geen onbekende website voor de meeste. ThePirateBay (TPB) is oorspronkelijk opgericht in 2003 en is nog steeds een van de grootste trackers. Het is gemakkelijk om te zien of de torrents zijn geüpload door een betrouwbare gebruiker dankzij een roze doodshoofd (Trusted) of een groen doodshoofd (VIP). Hoewel de site niet meer is wat het ooit was, is de kans groot dat je vindt wat je zoek in de database van TPB.

Het bezoeken van The Pirate Bay is in Nederland niet toegestaan. Nederlandse internetproviders hebben, op last van de rechter, hun gebruikers de toegang ontnomen. Veel Nederlanders weten de website alsnog te vinden middels gratis proxies/mirrors, Tor, alternatieve DNS-servers of via VPNs.

1337x

Een ander vertrouwd gezicht in de torrentsites is 1337x. Actief sinds 2007 heeft deze site een community opgebouwd van regelmatige uploaders waarvan de inhoud te vertrouwen is. De site heeft een goed zoeksysteem en handige categorieën als “Oscar Nominaties” voor filminspiratie.

RARBG

RARBG homepagina

RARBG heeft een enorme collectie aan hoge kwaliteit video en film releases. Online sinds 2008 maar al vele malen verhuisd van domeinnaam kan het wat lastig zijn om de officiële site te vinden, maar mocht je je weg weten te vinden naar deze site dan vind je een actieve community en veel filmkeuze.

LimeTorrents

Limetorrents homepagina

Met meer dan een decennium aan ervaring biedt LimeTorrents zijn gebruikers tal van torrent-categorieën om uit te kiezen. Games, tv-programma’s, films, anime en applicaties. De inhoud wordt regelmatig bijgewerkt, waardoor het erg populair is in de torrent-markt.

KickassTorrents

De originele KickassTorrents (KAT) en alle proxies zijn offline gehaald in juli 2016 maar al snel heeft de community en voormalige KAT-staff nieuwe websites en mirrors gelanceerd. KAT staat bomvol torrents van Russische Playboy’s tot de nieuwste Marvel releases, wat het een populaire site maakt.

MagnetDL

pagina

Een andere populaire tracker is MagnetDL. De site heeft sinds 2012 een toegewijde gebruikersbasis opgebouwd. Deze site is geliefd om de ‘no-bullshit’ aanpak: geen vervelende advertenties en popups en hierdoor een perfecte plek om je torrent zoektocht te beginnen.

Torrent-mac.net

Zoals de naam van deze site doet vermoeden richt Torrent-Mac zich op Apple gebruikers. Op de website staan actuele versies van softwareprogramma’s en apps. Van foto- en videobewerking tot develop- en designtools.

Torlock

Torlock homepagina

Ook Torlock is een zoekmachine en directory voor torrents met films, tv, muziek, games, e-books, anime en software. De laatste releases zijn te vinden in de top 100 lijst op de website of natuurlijk via de uitgebreide zoekmachine.

TorrentGalaxy

TorrentGalaxy

TorrentGalaxy is een relatief nieuwe torrent-site waar naast magnetlinks ook files te streamen zijn. De site heeft een toegewijde groep uploaders en een actieve community.

FitGirl Repacks

Fitgirl repack homepagina

FitGirl is geen klassieke torrentsite maar een uploader die cracked versies van populaire games repackt. Repacks zijn gecomprimeerde versies van volledige games. Een game is bijvoorbeeld geen 17.2 GB maar 4.7 GB wat enorm scheelt in downloadtijd.

EZTV

EZTV homepagina

De originele TV-torrent groep EZTV is in 2015 overgenomen door nieuwe eigenaren. Hoewel de site nog steeds een goede plek is om de nieuwste TV-series te vinden zijn dit vaak reuploads van andere TV-torrent groepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *