Beste Virusscanner: een virusvrije computer hoeft geen geld te kosten

Om je computer te scannen op virussen, spyware, trojans, malware en alle andere kwaadaardige software heb je geen duur software pakket nodig. Met de juiste gratis tools kan je ook jou PC beschermen tegen cybercriminelen.

De Beste Virusscanner? Malwarebytes

Als je een gratis virusscanner zoek kan ik Malwarebytes aanbevelen. Dit software programma kan je gebruiken om je computer te scannen op allerlei kwaadaardige software en dit in quarantaine plaatsen zodat je computer geen verdere schade aandoet. De software is te downloaden via de Malwarebytes website.

Malwarebytes is beschikbaar op
Malwarebytes is beschikbaar voor Windows, Mac en Android

Naast de gratis uitvoering is er een betaalde variant (Premium) die extra functionaliteit biedt zoals realtime-bescherming. Hoewel handig heb je dit niet nodig, de gratis versie is ruim voldoende voor de meeste gebruikers dus je hoef ook niet de 14-dagen trial te proberen.

Heb ik een betaalde virusscanner nodig?

Als je Windows 10 met het ingebouwde Windows Defender draai heb je geen extra betaalde software nodig om je computer te beschermen tegen virussen. Combineer dit met een Adblocker en kijk uit met torrentsites. Als je computer regelmatig scan met Malwarebytes, bijvoorbeeld 1x in de maand, ben je ruim voldoende beschermd.

Wil je toch extra software als Avira, Bitdefender of Kasperky draaien? Deze programma’s hebben ook vaak gratis versies die net zo goed beschermen. Dit doen deze software ontwikkelaars zodat ze meer gegevens kunnen verzamelen en hiermee hun beveiligingsplatform kunnen verbeteren. Hoe meer gebruikers ze hebben, hoe meer ze leren over (nieuwe) virussen en aanvallen. Het nadeel is dat de software resource intensief is, ze je lastigvallen met popups en je toch dringend verzoeken om toch eens geld aan ze uit te geven šŸ˜‰

Mijn advies? Trap niet in de bangmakerij van software fabrikanten. Gezond verstand is de beste antivirus die er is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *